Novinka Efekt lupa
 

Lněná mouka zlatá

Neohodnoceno
 

Lněná mouka zlatá je vyrobena ze zlatého lněného semínka. Je bohatá na vlákninu a bílkoviny, zároveň ale obsahuje minimum tuku. Je přirozeně bezlepková a využít ji můžete na zahušťování i pečení sladkých a slaných pokrmů. Vhodná pro Low Carb.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 52 Kč / ks
od 45 Kč / ks bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Mouky
Zvolte variantu
Množství: 500 g Momentálně nedostupné 52 Kč / ks
45 Kč bez DPH
Množství: 1000 g Momentálně nedostupné 89 Kč / ks
77 Kč bez DPH
 

Lněná mouka ze lnu zlatého

Zlatou lněnou moukou můžete hravě nahradit mouku pšeničnou. Vyrábí se mletím zlatých lněných semínek, které se nejdříve částečně zbaví oleje lisováním za studena. Tím si zachovávají většinu cenných živin. Lněnou mouku zlatou mohou bez obav používat celiaci a díky minimálnímu obsahu sacharidů je rovněž vhodná u Low Carb stravování. Na své si přijdou i příznivci RAW stravy, vegani, vegetariáni či sportovci. Lněná semínka vám zajistí totiž velký přísun vlákniny, bílkovin, vitamínů i minerálů a to bez obsahu lepku.

POUŽITÍ

Zlatá lněná mouka se dá použít všude tam, kde byste použili mouku pšeničnou. Můžete z ní připravit těsta na pečivo, chléb, palačinky, slané i sladké dezerty nebo nepečené cukroví. Lněné semínko po smíchání s vodou nabývá na objemu a trochu gelovatí, takže se skvěle hodí i na zahušťování. Ať už jde o polévky, omáčky, zeleninová jídla nebo třeba karbanátky. Lněnou mouku můžete přidat i do jogurtu, pomazánek, koktejlu, smoothies nebo proteinového nápoje za účelem zvýšení příjmu vlákniny, bílkovin a dalších živin.

Složení

100% mleté výlisky ze semen lnu zlatého

Výživové údaje na 100 g
Energie 1420 kJ / 338 kcal
Tuky 14,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 1,4 g
Sacharidy 9,0 g
    z toho cukry 1,9 g
Vláknina 27,0 g
Bílkoviny 30,0 g
Sůl 0,1 g

Skladování

Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

vyrobeno

Česká republika


 

Druh mouky Semínková
Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE