Popis
Banán sušený mrazem
Banán obsahuje sacharidy, které vám dodají energii. Vláknina je zase dobrá pro zažívání. Z vitamínů je banán bohatý na A, C, E i některé z B skupiny. Obsahuje také množství draslíku, hořčíku, železa a dalších minerálů. Najdete v něm i významnou bílkovinu tryptofan. A díky šetrnému procesu lyofilizace, obsahuje tento mrazem sušený banán stejně bohatou nálož těchto živin, jako čerstvě utržený. Ale na rozdíl od čerstvého banánu, se vám ten lyofilizovaný rychle nezkazí a nezhnědne a už vůbec se dětem nerozmačká v aktovce.
Na 100g sušeného je potřeba zpracovat asi 700g čerstvého zralého banánu. A zpracování probíhá pod šikovnýma českýma rukama. Výhodou zpracování u nás je především to, že v balíčku najdete minimum polámaných kousků a také je pečlivě pohlídán výběr ovoce. Takto je zaručena kvalita, a to bez použité chemie. Lyofilizovaná kolečka banánu mají příjemnou křupravou strukturu, krásně voní a chutnají naprosto božsky. Jsou bez SO2 nebo jincýh konzervantů, barviv a přidaného cukru. Spolehnout se tak můžete jen na sílu přírody.
10 TOP benefitů lyofilizovaného ovoce
- chutná jako čerstvé ovoce
- voní jako čerstvé ovoce
- zachová si maximum vitamínů a nutričních hodnot
- zachová si maximum minerálů a živin
- má krásnou přirozenou barvu
- má přirozenou strukturu
- neobsahuje SO2 ani jiné „éčka“
- neobsahuje přidaný cukr
- neplatíte za vodu, ale za ovoce plné vitamínů!
- Vydrží dlouho při správném skladování
Použití lyofilizovaného banánu
Kdo říkal, že na Antarktidě, v metru nebo v letadle nejsou banány? Chyba! Stačí vytáhnout balení lyofilizovaného banánu a doplníte energii a živiny raz dva prostě kdekoli. Ozdobte si s kolečky třeba dezert. Zahajte den s radostí a chutí, rýžová kaše s lyofilizovaným banánem, kakaem, chia semínky a kokosem se o to hravě postará.
Co je Lyofilizace
Lyofilizace je šetrný proces, kdy se ovoce suší mrazem. Díky tomu si uchovává svou barvu, chuť, texturu i vůni. A ovoce nepřichází ani o svůj hlavní benefit, tedy obsah živin, vitamínů a minerálů. A protože je lyofilizované ovoce takto skvělé, nepotřebuje už žádné konzervanty, barviva ani nijak doslazovat.
A jestli vám to stále nestačí, tak dalším plusem je výdrž. Lyofilizované ovoce při správném skladování totiž můžete ve spíži schovávat daleko déle než ovoce sušené teplem.
Složení
100% banánové plátky lyofilizované
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1562 kJ / 373 kcal |
Tuky | 1,32 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,45 g |
Sacharidy | 81,0 g |
z toho cukry | 49,0 g |
Bílkoviny | 4,36 g |
Sůl | 0 g |
Vyrobeno
Česká republika
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.