Popis
Jádra vlašských ořechů ze Slovenska
Oříšky vlašáky jsou u nás naprosto běžnou součástí jídelníčku. Bylo tomu už odedávna, protože ořešáku se v našich podmínkách skvěle daří. Určitě si pamatujete, jak každé září, když jsme jako děti nebo dospívající usedaly znovu do školních lavic, nastala doba jejich sklízení. Jak bylo zábavné vzít si na pomoc poblíž ležící klacky a s jejich pomocí se snažit ze stromu dostat co nejvíc ořechů. A ty viditelné následky. Při jejich následném dobývání skrz jejich tlustou zelenou slupku se ruce dětí často zbarvily do tmavě hnědé a dost dlouhou dobu trvalo, než se podařilo tuhle památku na sklízení ořechů vymazat.
Ale nejen tyto vzpomínky, které se vážou k „vlašákům“ jsou fajn. Vlašské ořechy nám dokáží připomenout úžasné moučníky, mezi kterými nelze nezmínit štrúdl, který dostává naprosto nezaměnitelnou chuť, pokud do něj vlašské ořechy přidáme. To je ale jen malý příklad jejich využití. Lze z nich vyrobit například tinktury, mouky, másla, likéry, oleje atd.
Pokud vám váš ořešák letos dopřál bohatou úrodu, nebo jste si vlašské ořechy zakoupili v našem obchodě, nebojte se je uchovat v lednici nebo v mrazáku. Tam vám vydrží i déle než rok. Můžete si je tam ponechat třeba na dobu pečení vánočního cukroví, které se zkrátka bez vlašáků neobejde.
Složení
Jádra vlašských ořechů 100%
Země původu
Slovensko
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.