Popis
garam masala
Složení této směsi se liší vždy podle regionu v závislosti na místních preferencí či osobní chuti. Mnozí si totiž tuto směs koření připravují doma, čímž vytvoří naprostý originál. Není pak čemu se divit, že pokrmy připravené z garam masaly vlastně nikdy nemohou chutnat stejně, i kdybyste přesně sledovali recept.
V některých receptech se navíc obzvlášť hodí, abyste ještě přidali čerstvé bylinky, citron nebo limetku.
Několik nápadů, kam koření garam masal použít:
- do polévky z pečené zeleniny nebo luštěnin
- na pečené brambory
- Baigan Bharta - indický pokrm ve stylu kari, jehož základem je lilek
- k ochucení rýže
- kuřecí tikka masala
- do marinády na maso při grilování
Složení
Mletý korianrd, kmín, kasia, černý pepř, mletý zázvor, kardamom, jamajský pepř, muškátový oříšek.
Upozornění: může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, sezamu, lepku, sóji, celere, mléka, hořčice a siřičitanů.
Země původu
Indie
Skladování
Skladujte v suchu a temnu. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.