Popis
Espresso směs Delizioso Intenso
Výtečná intenzivní výběrová káva. Jedná se o směs nejlepších druhů latinskoamerických zrn. Mixuje se arabica a robusta v poměru 80/20. To jsou dva druhy zrnek, které dobyly celý svět. Zásadní rozdíl je v tom, že arabika má nižší obsah kofeinu než robusta. Dále se zrna liší tvarem. Arabika má podlouhlejší zrno s křivou rýhou uprostřed. Robusta má zrnko kulatější, vypouklejší a čára uprostřed je rovná. Tyto dva druhy kávovníků mají i rozdílné způsoby pěstování.
Robusta se pěstuje ve výšce 200-600 metrů nad mořem a arabika od 600-2000 metrů nad mořem a výše. Robusta má ráda teplo 20°-30° a arabika zase chladnější počasí kolem 17°-20°. Liší se samozřejmě v mnoha dalších ohledech jako je sklízení, chuť a pražení.
Výsledek mluví za vše. Spojením přináší milovníkům kávy opět nový zážitek. Kávová zrna prochází odlišným způsobem přípravy, než je běžné. Proces probíhá tak, že jednotlivé druhy zrn jsou před samotným smícháním extra praženy. Při pražení se zrna střídavě zahřívají. Každé z nich je praženo trochu jinak a tím pádem má i odlišnou chuť. Rodí se zde naprosto jedinečná směs chutí, které se navzájem doplňují a tvoří tak perfektní kompaktní celek.
Chuť směsi Delizioso Intenso
Aroma je silné a přesvědčivé. Můžeme cítit hořké mandle a marcipán. Výrazná a příjemně nahořklá chuť se rozvine do příchuti mandlí, marcipánu a karamelu. Zároveň není tato káva kyselá a je velmi nízké acidity.
Složení
80% káva arabika, 20% káva rubusta
JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?
Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
JAK KÁVU SKLADOVAT ?
O tomto tématu si přečtěte > Zde <
Druh kávy | Směs |
Káva podle stupně kyselosti | Káva s nízkou kyselostí |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.