Popis
Espresso South America Blend
South America Blend je směsí 5 výtečných druhů jihoamerických arabik. Kávová zrna prochází odlišným způsob přípravy, než je běžné. Proces probíhá tak, že jednotlivé druhy zrn jsou před samotným smícháním extra praženy. Při pražení se zrna střídavě zahřívají. Každé z nich je praženo trochu jinak a tím pádem má i odlišnou chuť. Rodí se zde naprosto originální směs chutí, které se navzájem doplňují a tvoří tak perfektní kompaktní celek.
Jižní Amerika je královstvím arabik. Za několik staletí pěstování kávy se z místních farmářů stali mistři oboru. Sklízí se zde zrna prvotřídní kvality. Konkrétně jen v Brazílii rostou více jak 4 miliony kávovníků. Jihoameričtí pěstitelé se starají o své rostliny rostoucí v nejvyšších pohořích světa. Ve stínu místních stromů se keřům velmi daří. Půda je bohatá na živiny a podnebí je naprosto ideální. Horské plantáže se táhnou napříč Kolumbií, Bolívií, Peru až do Brazílie.
Chuť směsi South America Blend
Voňavé opojné lehce nasládlé aroma. Vyvážená a energická chuť se rozvíjí do oříškových tónů.
Velmi nízká acidita (kyselost) a středně silná chuť.
Složení
100% káva arabika
Jak KÁVU BALÍME ?
Jsme velmi odpovědní ve výběru obalů. Pro naše kávy vybíráme jen ty nejlepší certifikované vzduchotěsné obaly s vnitřní Al vrstvou, která ochraňuje kávu proti pronikání vlhkosti a UV záření, které kávu poškozují.
Obal se skládá ze 3 vrstev, které násobí ochranu samotné kávy a jednocestného ventilu, který slouží pro postupné uvolňování CO2. Proč balíme kávu do trojvrstvých sáčků s ventilem? Je pro nás důležité, aby Vám naše káva vydržela co nejdéle a v co nejvyšší možné jakosti.
JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?
Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
JAK KÁVU SKLADOVAT ?
O tomto tématu si přečtěte > Zde <
Druh kávy | 100% Arabica, Směs |
Káva podle stupně kyselosti | Káva s nízkou kyselostí |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.