Popis
mandle sonora natural - jumbo 20/22
Když se řekne extra velká americká mandle špičkové kvality a chuti. Napadnou nás hned dvě odrůdy a jednou z nich je právě špičková americká odrůda Sonora, kterou vám přinášíme dokonce v obchodní třídě Extra No.1 a kalibraci 20/22. Právem se tak můžete těšit na pořádně velké a lahodné mandle velmi vysoké kvality.
JAK VYROBIT MANDLOVÉ MLÉKO?
Co budeme potřebovat:
- 70g oloupaných suchých oloupaných mandlí - pokud nemáte mandle loupané je třeba je nejprve spařit, oloupat a nechat důkladně proschnout
- 700ml kvalitní vody (bez chlóru)
Tak a jdeme na to. Postup je velmi jednoduchý takže se nemusíme náročnosti vůbec obávat. Mandle je třeba rozmixovat, namlít nebo nastrouhat (struhadlo, mixér nebo mlýnek na kávu). Takto rozmixované mandle přidejte do výše uvedeného množství vody. Poté zamíchejte a nechte cca 3 hodiny „vyluhovat“ při pokojové teplotě.
Občas obsah promíchejte, neboť mix sedne na dno. Po cca 3 hodinách přelijte celý obsah do mixéru a asi 2 minuty mixujte na nejvyšší otáčky, než se vytvoří bílé a pěnivé mléko. Poté je třeba mléko přecedit přes jemné sítko (pokud nemáte, poslouží třeba silonky, nebo jemné plátno nebo dětskou plenu). Je to z důvodu oddělení pevných částí od čistého mléka. No a máme hotovo! Pokud je venku horko můžete dát mléko vychladit a poté se příjemně osvěžit.
Složení
Jádra sladkých mandlí 100%
Velikost 20/22
Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2422 kJ / 579 kcal |
Tuky | 49,93 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 3,8 g |
Sacharidy | 21,55 g |
z toho cukry | 4,35 g |
Vláknina | 12,5 g |
Bílkoviny | 21,15 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
USA
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Úprava | natural |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.