Popis
Odkud Mt. Everest Supreme pochází
Plantáže v Nepálu byly založeny teprve kolem roku 1994, ale káva se zde pěstovala již před mnoha staletími. Kávovníky tehdy zničily choroby a pěstitelé je nahradily čajem. Nepál je sice malým producentem, za to však s velkým potenciálem. Plantáže se nachází v nadmořské výšce kolem 2200 až 2400 metrů. To z nich dělá nejvýše položená místa na světě, kde rostou kávovníky.
Severně od Káthmándú najdeme úžasně fungující ekologické zemědělství. Chov buvolů a skotu poskytuje dostatek organického hnojiva. Farmáři zde pracují pouze ručně. Pečlivé ruce sbírají, třídí a čistí kávovníkové třešně. Proto můžeme tuto himalájskou arabiku označit směle jako produkt 100 % organic a bio i když, aby mohl být produkt označen těmito slovy, musí mít zemědělec platný bio certifikát. Ekologická certifikace však stojí tolik, že si ho nejchudší obyvatelé světa nemohou zkrátka dovolit a tak se tato káva musí bohužel obejít bez tohoto oficiálního označení. Tato vzácná nepálská zrna jsou zpracovávána metodou „washed" (= mokrou metodou). Zrnka kávy se perou v křišťálově čisté vodě z místních ledovců a následně jsou sušena na horském slunci.
Chuť kávy Nepal Mt. Everest Supreme
Nasládlá vůně kakaa se rozvíjí do intenzivního ořechového a květinového aroma. Everest Supreme vystihuje výrazná chuť hořké čokolády a pražených ořechů. V druhé vlně můžeme rozeznat koření, zejména koriandr. Kyselost je mírná až střední.
Nepálskou kávu bystě měli zkusit pít jako místní obyvatelé. Bude vám chutnat na všechny způsoby, ale už jste někdy slyšeli pojem „bulletproof coffee" (= neprůstřelná káva)? V Himálajích se pije na energii a vitalitu již po staletí káva s tukem (přepuštěné máslo). Taková káva nejenže výborně chutná, ale dokáže vás i zasytit.
Jak KÁVU BALÍME ?
Jsme velmi odpovědní ve výběru obalů. Pro naše kávy vybíráme jen ty nejlepší certifikované vzduchotěsné obaly s vnitřní Al vrstvou, která ochraňuje kávu proti pronikání vlhkosti a UV záření, které kávu poškozují.
Obal se skládá ze 3 vrstev, které násobí ochranu samotné kávy a jednocestného ventilu, který slouží pro postupné uvolňování CO2. Proč balíme kávu do trojvrstvých sáčků s ventilem? Je pro nás důležité, aby Vám naše káva vydržela co nejdéle a v co nejvyšší možné jakosti.
JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?
Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
JAK KÁVU SKLADOVAT ?
O tomto tématu si přečtěte > Zde <
Druh kávy | 100% Arabica |
Káva podle stupně kyselosti | Káva s nízkou kyselostí, Káva střední kyselosti |
Stupeň pražení | Střední stupeň pražení (City, City+) |
Doba spotřeby | Spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu |
Země původu | Nepál |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.