Rýže Basmati Al Sultania 1121 Sella (dlouhozrnná) 5 kg

 

Rýže Basmati Al Sultania Sella 1121 je hvězda mezi rýžemi basmati. Jedná se o nejkvalitnější rýži, kterou vám můžeme nabídnout. A nejen, že se pyšní prvotřídní chutí a vůní, ale drží i prvenství, co se délky zrna týče.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
29.1.2021
379 Kč / ks
330 Kč bez DPH
   
Značka Al Sultania
Kategorie Rýže
 

dlouhozrnná Rýže basmati Al Sultania 1121 Sella

Rýže Basmati Al Sultania se pěstuje v Pákistánu na úpatí Himalájí. Jedinečné klima a zalévání vodou z ledovců vyzdvihuje kvalitu rýže na novou úroveň a můžete si být jisti, že tato rýže Vás ohromí. Rýže Basmati Al Sultania je extra dlouhozrnná a označení 1121 Sella je známkou té nejvyšší kvality. A zatímco jiné druhy basmati rýže mají zrnka dlouhá v průměru 8,05 – 8,40 mm, tak rýže Basmati Al Sultania 1121 Sella má zrnka dlouhá až 9 mm! Právem tak v tomto směru drží světový rekord.

Basmati znamená v hindštině královna vůní a její aroma je opravdu výrazné a specifické. A chuť je také opravdu výtečná. Rýže basmati je ideální jako příloha, k přípravě rizota, rýžového salátu nebo smažené rýže. Basmati má sypkou konzistenci, pokud dodržíte správný postup přípravy.

Příprava basmati rýže

1. Rýži několikrát důsledně propláchněte, zbavíte se tak škrobu, který je zodpovědný za lepivost. Napomoct může i ocet, pár kapek přidejte do hrnce před vařením.

2. Základní poměr vody a rýže je, že na jeden díl rýže připadají dva díly vody. Správně se totiž basmati dusí a ne vaří, takže větší množství vody chuti a konzistenci uškodí. Co se soli týče, přidejte ji před samotným vařením, rýže ji tak snáze vsákne do sebe.

3. Další důležitou součástí přípravy je utěsnění. Z hrnce vám nesmí unikat pára. Pro utěsnění můžete např. použít hliníkovou fólií. Tou překryjte hrnec před bodem varu a následně až přiklopte pokličku.

4. Jakmile dosáhne voda bodu varu, snižte teplotu na minimum a rýži poduste 15 minut. Následně rýži nechte volně dojít 5 minut.

5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut.

6. Odejměte fólii, rýži promíchejte jemně vidličkou a podávejte.

Složení

100% Rýže Basmati 1121 Sella

Skladování

Skladujte v suchu při pokojové teplotě.

Země původu

Pákistán


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE