Popis
SMĚS NA SEMÍNKOVÝ LOW CARB CHLÉB
Rádi byste si užili chutný domácí chléb bez lepku a s nízkým obsahem sacharidů? Máme pro vás skvělou volbu - bezlepkovou směs na přípravu low carb semínkového chleba, která je ideální pro ty, kteří chtějí být zdraví a fit. Tato směs obsahuje vyváženou kombinaci lněné mouky, psyllia, bramborové vlákniny, ovesných vloček a směsi semínek (sezamová, slunečnicová, konopná, lněná, chia). Díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny budete mít pocit sytosti po delší dobu a udržíte si energii po celý den.
Nebojte se, i když nejste zkušený kuchař s touto směsí bude příprava chleba snadná jako blesk. Stačí smíchat směs s vodou, nechat ji krátce odpočinout a poté ji tvarovat podle vašich představ. Následně vložte chléb nebo bulky do trouby a za chvíli si můžete vychutnat čerstvý a chutný chléb, který bude skvělou volbou pro celou rodinu.
Návod k přípravě low carb semínkového chleba
- nejprve si rozehřejte troubu na 200 °C. Obsah sáčku smíchejte s 450 ml studené vody a nechte 5 minut odstát
- poté tvarujte chléb nebo bulky. Směs půjde lépe tvarovat, pokud si ruce navlhčíte vodou
- chléb nebo bulky umístěte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte 80 min (chléb) nebo 40 min (bulky) při 200 °C
- po dopečení vytáhněte směs z trouby a nechte vychladnout
- pro zachování čerstvosti doporučujeme chléb uchovávat v chladu
SLOŽENÍ
Směs semínek v různém poměru 34% (sezamová, slunečnicová, konopná, lněná, chia), bezlepkové ovesné vločky, bezlepková ovesná mouka, bramborová vláknina, lněná mouka, jáhly, psyllium, kypřící látky: vinný kámen (hydrogenvinan draselný), jedlá soda (hydrogenuhličitan sodný), sůl, kmín.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1707 kJ / 410 kcal |
Tuky | 20,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2,3 g |
Sacharidy | 27,0 g |
z toho cukry | 1,4 g |
Vláknina | 21,0 g |
Bílkoviny | 20,0 g |
Sůl | 1,8 g |
SKLADOVÁNÍ
Skladujte při teplotě do 24°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%.
ZEMĚ PŮVODU
Česká republika
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.