Popis
Lesní med
Med obsahuje nejen širokou škálu vitamínů, ale i minerálů, mezi které se řadí draslík, vápník, zinek, železo, fosfor, mangan, měď, nebo selen. Na organismus mají příznivý vliv i obsažené polyfenoly, což jsou barviva, která působí jako antioxidanty, dále pak obsažené organické kyseliny, enzymy, éterické oleje, nebo pylová zrna.
Slovem med se v našich podmínkách může označovat jen pravý včelí med, do kterého se nesmí přidávat žádné jiné látky, nebo “vylepšovadla“ chuti. Jakékoliv přidávání cukrového nebo škrobového sirupu, případně jiných aditiv, znamená falšování medu, který po takovém zásahu již nesmí být označován přívlastkem med.
Výhodou medu je i to, že vydrží při skladování v temnu a při teplotách do 15 °C asi 2 roky. Žádnou závadou medu není, když vykrystaluje. Jeho krystalizace je závislá na obsahu sacharidů, přičemž rychleji krystalizují medy s vyšším obsahem glukózy., pomaleji pak ty, které mají vyšší obsah fruktózy.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1394 kJ / 328 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 82 g |
z toho cukry | 82 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 0,3 g |
Sůl | 0 g |
Alergeny
Včelí produkty
Země původu
Česká republika
Skladování
Skladování v temnu a při teplotách do 15 °C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.