Hrachová mouka žlutá

 

Hrachová mouka žlutá je výživově kvalitní hladká mouka, s kterou můžete péct, vařit i zahušťovat. Je bezlepková, chutná a pokrmům dodá i žlutější zabarvení.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 29 Kč / ks
od 26 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Mouky
Zvolte variantu
Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 30.6.2021
29 Kč / ks
26 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 30.6.2021
48 Kč / ks
44 Kč bez DPH
   
 

Mouka ze Žlutého hrachu

Žlutý hrách, stejně jako jeho zelený kolega, se řadí k luštěninám. Obsahuje spoustu bílkovin, vlákniny, minerálů i antioxidantů. Oproti klasické mouce obsahuje méně sacharidů a ve žlutém hrachu najdete minimum tuků. Hrachová mouka je tak ideální surovinou pro vegany, vegetariány, sportovce i při redukční dietě. Hrachová mouka je také vhodná pro bezlepkové vaření, jelikož neobsahuje lepek.

Žlutá hrachová mouka je vyrobena šetrnými procesy a za působení nízkých teplot. Sušený hrách je namletý na velmi jemnou hladkou mouku. Typ zpracování zajišťuje zachování většiny živin, vůně, chuti i žluté barvy. Žlutý hrách má oproti zelenému moučnější strukturu, je méně sladký a chutí spíše připomíná cizrnu nebo méně sladkou vařenou kukuřici.

Použití

Připravte si skvělou hrachovou polévku nebo přimíchejte mouku do jiné luštěninové či zeleninové polévky. Zahustěte luštěninové i zeleninové burgery nebo sekanou. Žlutá hrachová mouka je vhodná také na pečení. Můžete ji použít na výrobu slaných i sladkých sušenek, chleba a jiného pečiva. Se žlutou hrachovou moukou můžete také obalovat i smažit. Noky i knedlíky, i tam lze využít hrachovou mouku.

Složení

100% mouka ze žlutého hrachu - jemně mletá

Výživové údaje na 100 ml
Energie 1442 kJ / 340 kcal
Tuky 1,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 61,0 g
    z toho cukry 5,1 g
Bílkoviny 21,0 g
Sůl 0,02 g

Skladování

Skladujte v suchu při teplotě do 22°C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Vyrobeno

Česká republika


 

Druh mouky Luštěninová
Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE