Popis
Mouka ze zelených fazolek mungo
Možná mungo znáte v podobě výhonků, které se používají do polévky Pho, v jarních závitcích nebo salátech. A o co vlastně jde? Fazole mungo je luštěnina, která je velmi oblíbenou surovinou v čínské, japonské i indické kuchyni. Může být olivové nebo červené barvy a chutí je podobná zelenému hrášku, chutná jemně nasládle. Mungo fazole jsou velmi výživné, bohaté zejména na bílkoviny, sacharidy, vlákninu, minerály, vitamíny i antioxidanty.
Mouka je velmi jemně namleta z mungo fazolí za použití šetrných procesů, čímž je zaručena vynikající kvalita a zachování barvy i nutričních hodnot. Mouka je přirozeně bezlepková, ideální pro vegany, vegetariány i sportovce. Mungo mouka dodá výrobkům příjemnou texturu a pokrm nijak neovlivňuje svou chutí.
Použití
Mungo mouku můžete použít na přípravu sladkých i slaných pokrmů. Pokud s ní budete chtít péct dezerty nebo pečivo, je potřeba ji smíchat s jiným druhem mouky, a to kvůli absenci lepku. Připravit z mungo mouky pak můžete těsto na palačinky, koláče i brownies.
Nejčastěji se mungo mouka používá na výrobu tzv. skleněných nudlí, ale využít mango mouku, se směsí jiných mouk, můžete na přípravu různých těstovin. Také s ní můžete zahušťovat polévky nebo omáčky. Přidat ji můžete do masových i zeleninových karbenátků. Lze ji použít i na přípravu bramborového nebo houskového knedlíku, stačí část mouky nahradit mango moukou.
Složení
100% sušená fazole Mungo jemně mletá
Výživové údaje na 100 ml | |
Energie | 1453 kJ / 342 kcal |
Tuky | 1,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 57,0 g |
z toho cukry | 1,2 g |
Bílkoviny | 23,0 g |
Sůl | 0,03 g |
Skladování
Skladujte v suchu při teplotě do 22°C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Vyrobeno
Česká republika
Druh mouky | Luštěninová |
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.