Vzhledem k extrémnímu nárůstu objednávek se může expedice zásilek prodloužit. Děkujeme za pochopení.
Akce Efekt lupa
 

Pistáciová mouka nepražená

 

Mouka z nepražených pistáciových jader lze použít jako náhrada za klasickou bílou mouku. Je přirozeně bezlepková. Díky tomu, že neprošla tepelnou úpravou ji můžete směle použít i při výrobě RAW dezertů. Skvělá chuť a příjemná vůně ji předurčuje k využití ve slané i sladké kuchyni.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Běžná cena Více informací v tabulce variant
Ušetříte 70 Kč (–13 %)
od 279 Kč / ks
od 243 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Mouky
Zvolte variantu
Pistáciová mouka nepražená Vital Country Množství: 500 g Momentálně nedostupné 319 Kč 279 Kč / ks
243 Kč bez DPH
Pistáciová mouka nepražená Vital Country Množství: 1000 g Momentálně nedostupné 629 Kč 559 Kč / ks
486 Kč bez DPH
 

mouka z nepražených pistácií

Tato mouka byla vyrobena z nepražených pistáciových jader. To znamená, že po vyloupnutí jádra ze skořápky došlo pouze k jeho semletí na mouku. Výsledkem je krásně zeleno-žlutá RAW mouka. Čerstvé neupravené oříšky se nejdříve nasekají a následně namelou na voňavou mouku. Poznávacím znamením je její krásná zeleno-žlutá barva a charakteristická vůně přírodních pistácií.

Lahodná jemná oříšková chuť je doslova návyková. Oříšky pistácie jsou bohaté na minerální látky. Jsou zdrojem vlákniny, bílkovin a mají vysoký obsah Omega-9 mastných nenasycených kyselin.

Pistáciová mouka nepražená z boku Vital Country

Použití

Nepraženou pistáciovou mouku můžete používat samotnou, nebo ji lze míchat s jinými moukami. Zkuste si ji nasypat např. do jogurtu, kaše, nebo si ji přidejte do oblíbeného smoothie. Výborná je do dezertů, na pečení, do krémů a jako zdobení. Pokud jste ještě nikdy neochutnali pistáciový koláč, sušenky, cukroví, puding nebo zmrzlinu, tak vám tento zelenožlutý zázrak pravděpodobně změní život. Tak neváhejte a zkuste si z této RAW mouky něco dobrého upéct.

Co jste možná nevěděli

Řečík pistáciový (Pistácie pravá) je malý strom pocházející ze Střední Asie a Blízkého východu. Stromy se pěstují na menších plantážích a dorůstají 12 metrů. Nejvíce plodí až po 20 letech od vysazení. V té době jsou kvůli sklizni stromky pistáciovníku zastřihovány. Je to kvůli usnadnění sklizně. Po opylení drobných zeleno-růžových kvítků vyrostou trsy plodů. Zralé plody mají červenou a fialovou barvu.

Většina lidí se domnívá, že puklina oříšku vzniká až úpravou pražením. Pravda je ovšem jiná. Skořápka se otvírá zcela přirozeně po dozrání oříšku (semínka) na slunci. Znamená to, že oříšek, který není ještě naprasklý, není zralý.

Sběr probíhá v dnešní době většinou strojově. Po sběru a sušení se oříšky následně ukládají do lněných pytlů. Speciální vozítko má rameno, které chytí strom a zatřese kmenem. Pistácie chytá a sklízí velká plachta na vozítku.  Následně se oříšky suší několik týdnů v prosklených skleníkových halách na slunci.

Složení

100% pistácie mleté nepražené.

A8 – Skořápkové plody (Pistácie)

Výživové údaje na 100 g
Energie 2352 kJ / 562 kcal
Tuky 45,3 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 5,6 g
Sacharidy 27,5 g
    z toho cukry 7,8 g
Vláknina 10,3 g
Bílkoviny 20,3 g
Sůl <0,025 g

Skladování

Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením

Země původu

ÜSA


 

Druh mouky Ořechová
Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: