Popis
Semínkový chléb
Ze směsi Semínkový chléb 250 g upečete jeden bochník unikátního chleba. A čím je unikátní? Je to chléb bez droždí, bez mouky a bez přídatných látek. Semínkový chléb je bohatý na semena (dýně, slunečnice, len a sezam). Zasytí vás a nabije energií. Přidáním medu získá chléb nevšední nasládkou chuť. Díky složení vydrží chléb dlouho vláčný.
Návod k přípravě bábovky, rolády či piškotového korpusu
K přípravě potřebujete:
200 g BEZLEPKOVÉ SEMIXÍNY
2 vejce (velikosti M)
20 ml vody (4 polévkové lžíce)
40 ml oleje (6 polévkových lžic)
Postup přípravy
Potřebujeme: 250 g směsi Semínkový chléb, 50 g slunečnice nebo dýně, 6 g soli, 20 g medu, 20 ml oleje, 230 ml vody
Příprava: Do větší mísy nalijeme 230 ml vody (o teplotě cca 30 °C), ve které rozpustíme 20 g medu. Po rozpuštění medu přilejeme 20 ml oleje. Následně přidáme směs Semínkový chléb, 50 g semínek slunečnice (dýně, ořechy) a 6 g soli. Vše důkladně promícháme. Vzniklou směs naplníme do vymazané formy (cca 20 cm dlouhé) a necháme ji cca 45 minut stát při pokojové teplotě. Vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C, ale ihned po vložení její teplotu snížíme na 180 °C. Pečeme asi 60 minut. Při pečení respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.
Složení
OVESNÉ A PŠENIČNÉ VLOČKY, slunečnice, len, SÓJOVÉ VLOČKY, dýně, PUFOVANÁ PŠENIČNÁ ZRNA, rostlinná vláknina, SEZAM. Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, vajec a mléka.
Minimální trvanlivost výrobku je jeden rok a je uvedena na obale. Skladujte v suchu. Po otevření výrobek uzavřete a spotřebujte do jednoho měsíce.
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
Energie | 1808 kJ/425 kcal |
---|---|
Tuky | 23,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2,0 g |
Sacharidy | 36,0 g |
z toho cukry | 1,0 g |
Bílkoviny | 19,0 g |
Vláknina | 15,0 g |
Sůl | 0,03 g |
Vyrobeno
Česká republika
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.